KOLAJEN NASIL KULLANILIR? KOLAJEN ZARARLI MI?

Kolajen nasıl kullanılır? Tüm cevaplar yazımızda…  Yapılan araştırmalar ışığında kolajenin insan vücudu için hayati öneme sahip olduğu bilimsel bir gerçek. İnsan doğduğu andan itibaren kolajen üretimi başlar. Ardından bu üretim yavaş yavaş düşmeye başlar. Sigara alışkanlığı, düzensiz uyku ve beslenme, stres gibi etkenlerle ise vücutta iyice düşüşe geçer. Peki kaybedilen kolajen dışarıdan nasıl alınır?

İnsan vücudunda kolajenin alınması için birden çok yol vardır. Tüketilen gıdalarda ya da hap, şurup, toz gibi formlarda satılan kolajen ürünlerinden kolaylıkla kolajen takviyesi alınabilir.

Gıdalardan kolajen takviyesi alın!

Kolajeni doğal yolla almak istiyorsanız en bilinen örnekle başlayalım: paça çorbası. Kemikli et sularında çok yüksek oranda kolajen bulunur. Kemiklerin suda haşlanarak içilmesi vücudun büyük bir kolajen takviyesi alması anlamına gelir.  Kemik suyu, deniz ürünleri, kırmızı et, üzüm çekirdeği, soya ürünleri, çilek ve pancar gibi meyvelerde kolajen bulunduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Bu gıdalara tüketerek doğal yollarla kolajen takviyesi yapabilirsiniz. Özellikle Et, Tavuk, Balık kolajen yönünden en önemli kaynaklardır.

Şeftali, kayısı, ananas,mango, greyfurt, portakal, limon, havuç, bal kabağı, patates ve kivi gibi C vitaminini bolca barındıran besinler de kolajen desteği için seçilmesi gereken en önemli besinlerdir.

Vücuttaki kolajen üretimini artmasını destekleyen sarımsak, kereviz, zeytin çeşitleri,  soğan, pırasa, salatalık, muz gibi  içeriği olan sebzeleri de unutmamak gerekir. 

Bunların yanı sıra kolajenin pişirilerek oluşturulan pudra formunu da yemeklerinize katarak tüketebilirsiniz.

Dışarıdan alınan kolajen takviyesi

Kolajen sektörü dünyada ve ülkemizde oldukça yaygın bir piyasadır. Kolajenler; krem, kapsül, tablet, toz hatta sakız gibi formlarda bulunabiliyor. 

Kolajen nasıl kullanılır ? Peki özellikle nelere dikkat etmeli.

Kullanmadan önce kolajen tiplerini bilin!

Kolajenin bir çok farklı tip türleri vardır. Örnek vermek gerekirse kolajeni cildiniz için kullanmak istiyorsanız, cilt için olan kolajenin yüzde 70’ini tip 1 ve 3 oluşturuyor. Cilt için almanız gereken kolajen yerine bağırsak için olan yanlış tipte alabilirsiniz. Takviye kolajenlerde cildiniz için balık esaslı olanları tercih edin…Hamileler, diyabetliler ya da alerjisi olanların mutlaka doktora danışarak kullanması önerilir. 

Diğer yazılarımız için Bloğumuzu ziyaret edin.