CİLTTEKİ KOLAJEN NASIL ARTTIRILIR?

Son yıllarda yapılan uluslararası tıp otoritelerinin yaptığı araştırmalarda hayati öneme sahip olduğu ortaya çıkan kolajenin adeta vücudumuzda dokunduğu her yere faydası oluyor… Bu faydalardan en önemlisi de cildimiz…

“Mucize protein” olarak lanse edilen kolajenin cildi güzelleştirip yaşlandırmayı geciktirmesi artık herkes tarafından bilinen bilimsel bir gerçek.

Kolajen insanların gençlik yaşlarında yeteri kadar üretilirken belli yaşlardan sonra vücutta üretimi azalır. Azalma sonucundaysa cilte gevşemeler ve sarkmalar meydana getirir. İşte bu dönemde günümüz insanlar ciltlerindeki kolajeni artırmak için türlü yollara başvurur. Siz de ‘ciltteki kolajen nasıl artırılır?” diye merak ediyorsanız cevabı burada…

Ciltte kolajen miktarını artırmak için neler yapılmalı?

Ciltteki kolajeni artırmak için öncelikle var olanı korumakla işe başlamak gerekiyor. Kolajenin en büyük düşmanlarından birisi de sigara… Sigara kullanımı ciltteki kolajen miktarını azaltarak cildin kurumasına sebep olur. Bunun yanı sıra fazla şeker tüketimi de vücuttaki kolajen üretimini azaltıyor. Vücutta kolajen miktarını korumak için sigaradan ve şekerden uzak durup, yaz aylarında güneşin dik konuma geldiği saatlerde dışarıya çıkmamak gerekiyor.

Vücudumuzdaki var olan kolajeni koruduktan sonra üretimi artırmak için neler yapılmalı? 

Öncelikle uyku düzenine geçilmeli. Her gün düzenli uyku kolajen miktarını artırmakla kalmaz, zihin ve beden sağlığı için de faydaları vardır. Cildinizin güzelleşmesi için her gün ortalama 7 saat uyumalısınız. Sağlıklı beslenmek, sportif bir yaşam da cildinizdeki kolajen üretimini artıracaktır. Stressiz, günlük koşu ve yürüyüşler ile birlikte düzenli uyku ve düzenli beslenme, cildinizdeki kolajeni artıracak ve kısa sürede cildinizdeki farkı anlayacaksınız.

Doğal yollardan kolajen edinin!

Cildinizdeki kolajen miktarını artırmak için doğal yollardan kolajen almanız mümkün. Et ve kemik suyu kolajen miktarının en fazla olduğu gıdalardan sayılabilir. Bunun haricinde soğan, sarımsak turp tüketimi de cildinizdeki kolajen miktarını artırmada yardımcı olacaktır. A ve C vitaminleri içerek gıdalar da cildinizdeki kolajen üretimini artırmak için vücudunuzda uygun ortamı sağlayacaktır.