KOLAJEN NE İŞE YARAR? KOLAJENİN FAYDALARI NELERDİR?

Kolajen; kemikleri ve eklemleri sağlamlaştıran ve esneten, cildi güzelleştirip pürüzsüzleştirerek zararlı UV ışınlarından koruyan bir çeşit proteindir. Ancak faydaları sadece bunlar değil… Vücudun olmazsa olmazı diyebileceğimiz kolajenin ne işe yaradığını ve tüm faydalarını öğrenince ondan asla vazgeçemeyeceksiniz…

Kolajenin bilinen en yaygın faydası: Kemik ve eklemler için birebir!

Sokağa çıkıp insanlara ‘kolajenin faydası nedir?’ diye sorsanız, size verilecek olan cevap kemik ve eklemlere iyi geldiği olacaktır. Ki bu bilgi doğrudur da. Vücudunuza yaptığınız kolajen takviyesi, eklem ve kemiklerinizi sağlamlaştırır, eklemlerinize elastikiyet vererek daha sağlam ve daha esnek olmanıza olanak tanır. Bunun haricinde kemiklerinizi güçlendirir. Eğer vücudumuzda kolajen olmasaydı, bir taşa takılıp düştüğümüzde bile kemiklerimiz kırılırdı. 

Sindirim sisteminizi düzenler 

Kolajen tüketimi çok iyi bir bağırsak koruyucusudur! Bağırsaklarınızın güvenliğini kolajene bırakabilirsiniz. Kolajen tüketimi sindirim sistemi sağlığınızı korur ve düzenler. Bağırsaklarınızın koruyucu tabakasını sağlamlaştırır ve sizi reflü, gastrit, mide ülseri, ishal, kolitler ve hemoroit gibi hastalıklardan korur. 

Cildiniz kolajene adeta bağımlıdır! Onu besleyin… 

Genç yaşlarda vücut yeteri kadar kolajeni sağlasa da yaş ilerledikçe kolajen üretimi düşer ve bu düşüş cildinize yetmemeye başlar. Kolajen takviyesi yaşlanma belirtilerini hafifletirken daha genç görünmenizi sağlayacaktır. Daha canlı, nemli halk arasında ‘akpak’ denilen cilde sahip olmak ya da var olan cildinizi korumak için kolajen tüketmenizde fayda var. 

Reklamlardaki gibi parlak ve saçların formülü: Kolajen!

Zaman zaman televizyonlarda denk geldiğimiz şampuan reklamlarındaki gibi parlak ve gür saçlara sahip olmanız için pahalı ürünler kullanmanıza gerek yok. Kolajen tüketerek sağlam, dökülmeyen ve kalın telli saçlara sahip olabilirsiniz.

Yağları yakar kasları güçlendirir

Vücudunuz için hayati olan kas ve yağ oranını dengeleyen kolajen, kaslarınızı daha güçlü hale getirirken, yağlarınızın yakılmasına yardımcı olur. Öyle ki kas kayıpları yaşayan hastalara, doktorlar kolajen takviyesi tavsiye etmektedir.